ולשמור כל העת על כללי הבטיחות. לאחר הלימוד המעשי תיגש למבחן המעשי (טסט). שים לב, עליך לעבור את התהליך בבית ספר לנהיגה שמוציאים בו גם רישיון למלגזה. פרק הזמן המשוער עד תום התהליך הוא 8 עד 10 שעות (במהלך יומיים או שלושה ימים).
בתור נהג מלגזה מוסמך עליך לעבור מדי שנה השתלמות וקורס ריענון על מנת שתוכל להמשיך ולהחזיק ברישיון. משך הקורס הוא שעות בודדות, שבהן מרעננים את כללי הבטיחות, מתעדכנים על חידושים בתחום, מנתחים מקרים של תאונות שמלגזות היו מעורבות בהן וכו’. השאננות של נהגי מלגזה ותיקים בקשר לכללי הבטיחות היא עוד סיבה לקיום הקורס.
הכרת הסיכונים וכללי הבטיחות בעת עבודה עם מלגזה חשמלית
קיים חשש לפגיעה באדם אשר נמצא בשטחה של המלגזה החשמלית בעת נסיעתה. בטיחותו של מפעיל המלגזה וסביבתו מושפעת משדה הראייה של המפעיל. חשוב לציין ששדה הראייה יהיה קטן יחסית בגין חלקים במבנה המלגזה (שער הרמה בוכנה ומסגרות שונות). כמו כן, בעת העמסת ציוד על משטח המלגזה גדל הסיכון במפולת המשטח כלפי מטה. רצוי לוודא (או להתקין) תשקיף אחורי ומראות צד במלגזה החשמלית.
הסכנה המרכזית היא הגורם האנושי, שמהווה את אחת הסיבות המרכזיות לתאונות העבודה בעת תפעול המלגזה. התאונה יכולה לקרות אפילו בכלל מפעיל מלגזה שאיננו מודע לסכנות הכרוכות בהפעלתה. על מנת להציל חיי אדם, המפעיל חייב להיות מודע לסכנות, לפעול על פי הוראות הבטיחות, ולהכיר היטב את מערכות המלגזה.
הגורמים המרכזיים לאובדן שיווי משקל והתהפכות המלגזה
מטען שאיננו קשור היטב למלגזה, עצירת המלגזה באופן פתאומי, נסיעה בדרך משובשת, עליית הגלגלים על גוף כלשהו בדרך, העמסת מטען שמשקלו עולה על המותר, והעמסה לא יציבה על מזלגות המלגזה.
על הנהג לוודא מספר דברים בטרם הפעלת המלגזה החשמלית:
האם מסלול הנסיעה פנוי ומתאים לנסיעת המלגזה, תקינות המלגזה (כולל תאורה), האם ידית הנסיעה בסלקטור במצב ניוטרל, האם מזלגות המלגזה ישרות ומונחות כלפי מטה, ולבדוק לפחות פעם בתקופה את המים המזוקקים במצבר המלגזה החשמלית.
תוכלו ליהנות מהמלגזה אשר משפרת את העבודה במשק ולהימנע ככל האפשר מתאונות עבודה באמצעות הקפדה על קבלת הרישיון בתהליך מסודר, לגשת לריענון התקופתי, ולהכיר לעומק את הסיכונים וכללי הבטיחות בעבודה.